Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Elevhälsan för gymnasiet

Inom Kunskapsförbundets elevhälsa arbetar skolsköterskor, skolläkare, socialpedagog, skolkuratorer och specialpedagoger.

På samtliga av förbundets gymnasieskolor finns personal som arbetar med våra elevers hälsa. Både elever och föräldrar kan vända sig till elevhälsan på skolan.

Elevhälsan på Birger Sjöberggymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elevhälsan på Magnus Åbergsgymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elevhälsan på Nils Ericsonsgymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personalen arbetar med att stödja eleverna i medicinska, psykosociala och pedagogiska frågor. Tillsammans med elevens studiehandledare, studie- och yrkesvägledare och rektor har de ansvar för elevhälsoarbetet. Målet är att tillsammans skapa goda möjligheter för varje elevs lärande och utveckling.

På elevhälsan arbetar de utifrån en helhetssyn där elevens hela nätverk ses som en resurs. Detta förutsätter ett nära samarbete med eleven och dennes föräldrar, skolpersonal samt externa samarbetspartners till exempelvis grundskolan, socialtjänsten och ungdomsmottagningen.

Elevhälsan kan ses som elevens egen företagshälsovård. Liksom företagshälsovården arbetas både förebyggande och med att lösa olika typer av problem som kan uppstå.

Som elev eller förälder är du alltid välkommen att söka upp elevhälsan och be om hjälp. Deras uppgift är att på bästa sätt förmedla det stöd och den hjälp som behövs.