Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Timjan

Timjan är mötesplats för kreativitet för dig mellan 13–25 år. Verksamhet bygger på delaktighet, skapande och kreativitet.

Välkommen till vårt kreativa space

Du hittar oss en trappa ner i det nyrenoverade huvudbiblioteket mitt i centrum, där vi kan erbjuda 300 kvadratmeter stort kreativt space!

Hos oss kan du skapa, prova på olika konstformer och kulturaktiviteter. Det finns två skaparverkstäder, med tillgång till arbetsbänkar, 3D-skrivare, 3D-pennor, pinmaskin, screentryckverkstad, symaskiner och annat kreativt material. Det finns en studio för musik- och poddskapande. Det finns ett större kreativt rum som kan rymma många olika funktioner så som workshops, film, läsning, dans, teater, föreläsningar, evenemang, Virtual Reality-upplevelser.

Alltsammans är kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs för att besöka oss!

Hitta hit

Biblioteket ligger på Sundsgatan 6 i centrala Vänersborg och Timjan finns i nedre plan.

Tillgänglighet

I biblioteket finns tre våningsplan, två hissar, ledstråk och trappor. På biblioteket finns pentry för besökarna att värma mat, toaletter och tillgänglighetsanpassade toaletter. Timjan har ett Red Locker, en automat för kostnadsfria mensskydd.

Öppettider

Timjan har öppet tisdagar och torsdagar klockan 14.00-19.00 samt temakväll, en lördagskväll i månaden! Håll utkik för snart publicerar vi aktivitetsschemat. Här hittar du mer information om bibliotekets öppettider.

Följ oss på våra sociala medier

På vår sociala medier kan du kommunicera med Timjans personal, vara med i tävlingar och vara först med att veta vad som händer på Timjan!

Timjan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Timjan på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Timjan på TikTok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

HBTQ Vänersborg

Timjan erbjuder en mötesplats för unga HBTQAI+ personer mellan 13-19 år.

Pop-up och projekt

Förutom att vi kan träffas i våra lokaler, kan du även möta Timjans personal på olika evenemang och festivaler. Timjan har genom åren varit med och arrangerat hiphopfestival, VBG Dance Festival, Schools Out, lovaktiviteter med mera. Timjan är också uppsökande i pop-up-verksamheter. Det betyder att vi lämnar bibliotekshuset och kommer ut till olika plats i kommunen för att träffa er, skapa och erbjuda skapande workshops.

Timjans personal

Gå till vår personalsida för att se oss som jobbar här och hur du kan kontakta oss.

Har du egna idéer och önskemål? Ta gärna ta kontakt med oss!

Timjan strävar efter att vara deltagardrivet och tillsammans med unga utformar vi kulturutbudet i Vänersborg. Det betyder att du har möjlighet att själv påverka vad som ska hända på Timjan. Du kan också vara med och anordna aktiviteter och få vägledning av Timjans kultursamordnare. Tillsammans utformar vi verksamheten.

Timjan arbetar nätverkande och samarbetar med det lokala föreningslivet, studieförbund och professionella kulturutövare.

Timjan har ett tydligt hållbarhetsfokus och erbjuder en cirkulär verksamhet Handy-hen med hemlån av utrustning för dig som just flyttat hemifrån, för dig som gillar hantverk och mode går det att låna hem symaskin och det flera andra spännande kit går att låna hem via ditt lånekort. Om du inte har ett lånekort idag, hjälper bibliotekets personal dig att fixa ett. Med ett lånekort kan du låna streamade filmer, tidningar, böcker, e-ljudböcker helt gratis!

All verksamhet är självklart alkohol-, drog- och tobaksfri. Och kostnadsfri!

Välkommen!

KONTAKT

Timjan

Besöksadress:
Sundsgatan 6 i Vänersborg

David Myrvold
david.myrvold@vanersborg.se

Hanna Tobiasson
hanna.tobiasson@vanersborg.se

Medlinn Zikollaj
medlinn.zikollaj@vanersborg.se